Dag Zes,  Saariselka en het werd stiekem Inari
Dag Zes, Saariselka en het werd stiekem Inari

Dag Zes, Saariselka en het werd stiekem Inari

Na een betere nacht rust, opgestaan om de tent af te breken en op te ruimen voor vertrek. Onder het genot van een bakje lekker zelf gezette koffie besloten om te voet de omgeving van onze campeerplek wat beter te verkennen. Omdat Allard zijn drone mee heeft, zou het mooi geweest zijn om daar een paar filmpjes van boven mee te schieten. Nadat we uitgevogeld hadden hoe de besturingsapp werkte na een resente update en de drone de lucht in ging bleek de accu door de kou wat verzwakt, zodat de vlucht van korte duur was.

Ontbijt van de Plus Koenders en de koekjes van Allard zijn moeder.

Dan maar een stukje wandelen over een bospad, sporen van wild spotten in de hoop nog wat te zien lopen. Onderweg maar even een frisse sneeuwduik genomen in de berm. 

Weer bij de auto, gestart met de trip. Onderweg, nadat we een paar uur gereden hadden zijn we een lokale winkel aangegaan om te lunchen. We hadden even tijd om een challenge aan te gaan en besloten aan te gaan bellen in de nabijgelegen woonwijk. Het resultaat was een Sauna bezoek bij een wildvreemde gasvrije dame, Saala genaamd. Weer fris en fruitig hebben we een pak stroopwafels achtergelaten en afscheid genomen van haar en haar zoontje.

Verder rijden..ongeveer een uur voorbij de officiële eindbestemming Saariselka ( Marker 14) voor die dag, om in het gebied te komen waar de Samicultuur (de traditionele bewoners van lapland) nog levendig is. We wilden hier het een en ander van bekijken. Pech voor ons! Want de bezienswaardigheden zijn alleen in de zomerperiode geopend. Wel hadden we een mooie slaapplaats gevonden voor de nacht in Inari (Marker 15). Voor de route van de volgende dag hebben we even contact opgenomen met de organisatie, het is met de huidige brandstofprijs een diepte investering om 130 km extra te rijden om de route bij hen op te halen, deze hebben wij digitaal door gekregen zodat we voor de volgende dag weer voorzien zijn van de nodige informatie.  
Het is inmiddels etenstijd geworden, dus we hebben de auto geparkeerd en hebben een restaurantje gepakt, nadat we de complete menukaart ontcijferd hadden met goolge translate en de gemaakte keuze door gaven aan de bar, kwam de ober met de vraag of we misschien liever de engelse kaart hadden.. niet meer nodig.. 
Volgens de app van Pascal was er deze avond kans op het zien van het welbekende noorderlicht! Helder en koud weer! Tijdens het eten kwam er ietwat een groene waas aan de hemel, erg hoopgevend! Dus ons bord leeggegeten en met verbazing afgerekend vanwege de prijs, we hadden een toppertje gevonden! goed eten en gezellig zitten voor de helft van de gemiddelde tentjes. 


Om meer kans te hebben op het zien van het noorderlicht, zijn we een stuk van het stadje afgereden zodat we minder lichtvervuiling hadden en hoger op een berg stonden voor meer zicht. Geparkeerd op een donkere parkeerplaats langs de weg. Kreeg de app van Pascal gelijk! We zagen wat vage schimmen aan de hemel!! Na een tijdje werden ze steeds duidelijker en groener, zo gaaf!! Jammer genoeg werd ons uitzicht op de prachtige hemellichten, af en toe verstoord door een voertuig met belachelijk veel licht. Na een uur werd het tijd voor een kleine toost op deze ervaring, daar was ook tijd voor omdat de foto’s gemaakt waren en het schouwspel afnam. Tevens besloten om terug te gaan na de plek waar we wilden gaan slapen.


Daar aangekomen gestart met het opbouwen van de tent. Tot onze verbazing begon de hemel weer groen te kleuren en werden we wederom getrakteerd op een mooi lichtschouwspel! 
Wederom een dag vol onverwachte onvergetelijke indrukken en ervaringen! 

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

3 Reacties

  1. Joke Schulze

    Geweldig die sneeuwduiken van jullie, stelletje malloten. En dat jullie de sauna mochten gebruiken…….. maar wel aardig om stroopwafels voor haar achter te laten.
    En dan het noorderlicht, wat vreselijk mooi..wat een avonturen beleven jullie!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *