IJskapers
Donaties en Sponsoring

Donaties en Sponsoring

Op deze pagina geven we inzicht in de donaties die gegeven zijn aan het Antoni van Leeuwenhoek instituut om kanker te bestrijden en in de sponsor bijdragen die deze challenge mogelijk maakt. Ook geven we hier antwoord op de vragen die mensen hebben over hoe de sponsering en donaties werkt en wat het verschil is.

In beide gevallen wordt u doorverwezen naar een andere site als u op de donatie knop klikt. Dat komt omdat wij gebruik maken van bestaande (transactie) platformen om het geld in te zamelen voor de donaties en sponsoring. Als wij dit zelf moeten organiseren op deze site, kost dit extra geld wat we beter kunnen uitgeven aan het goede doel. Op deze pagina geven we uitleg en inzicht in de donaties en sponsering.

Als voorbeeld: om gebruik te kunnen maken van Ideal om geld te ontvangen voor maatschappelijke doelen op je eigen site, moet je ingeschreven staan bij de KVK als stichting zodat je een bankrekening nummer kan openen. De kosten voor deze inschrijving bij de KVK zijn 52 euro en om een stichting op te richten moet er een notariële akte worden opgesteld waar de kosten boven de 400 Euro liggen. Dit geld sparen we uit door gebruik te maken van reeds bestaande methodes zoals Steunaktie.nl en om rechtstreeks te laten doneren onder de noemer van deze actie bij ALV.nl .

Uitleg Donaties (direct via de site van Antoni van Leeuwenhoek)

Donaties gaan rechtstreeks naar het goede doel en worden niet gebruikt om deze challenge mogelijk te maken. Onder de noemer van deze challenge is het wel inzichtelijk hoeveel er gedoneerd is aan het Antoni van Leeuwenhoek instituut. We hebben daar een eigen actiepagina aangemaakt en gelinkt aan deze challenge. Op de pagina “Ik wil doneren” ziet u de tussenstand wat er is opgehaald onder de noemer van deze challenge en kan u zelf rechtstreeks doneren aan het Antoni van Leeuwenhoek instituut.

Uitleg Sponsoring (via Steunactie.nl)

Sponsoring is niet meer mogelijk omdat de reis is voltooid. Mensen die ons hebben gesponsord hebben geboden op de uitdagingen. En de IJskapers zijn deze uitdagingen tijdens de reis aangegaan. Een klein deel van het geld van de sponsoring is gebruikt voor noodzakelijke kosten om de uitdagingen mogelijk te maken. De rest is op 11 april overgemaakt aan het Antoni van Leeuwenhoek via de donatie pagina. Op dat moment hebben we 7391 Euro opgehaald voor het AvL.