IJskapers
De Uitdagingen

De Uitdagingen

Wij hebben ons ingeschreven voor de Noordkaap Barrel Challenge 2022 van 5 tot en met 18 Maart en gaan wat uitdagingen aan. Dat is een barre tocht van 14 dagen naar het Noorden. 14 dagen, 8000+ kilometer en er doen maximaal 50 auto’s mee. De auto’s die mee mogen doen, moeten van voor het bouwjaar 2002 zijn ( meer dan 20 jaar oud). De Challenge start vanuit Nederland en eindigt (met een beetje geluk) na een week op de Noordkaap, hét meest Noordelijke puntje van Europa.

Wij kennen de route nog niet van te voren , die krijgen we per dag te horen van de organisatie.

Buiten lange dagen en vele kilometers hebben we tijd voor andere dingen. De organisatie zorgt ervoor dat er tijd is voor activiteiten zoals een middag achterop de hondenslee door de wildernis of op de sneeuwscooter. Men zorgt er ook voor dat we door/langs Rovaniemi  komen , de officiële woonplaats van de Kerstman (als hij niet op de Noordpool zit). In dit prachtige dorpje is het 24 uur per dag en 7 dagen in de week Kerst.

Ook tijdens deze Noordkaap Barrel Challenge krijgen we diverse opdrachten, oftewel ‘Challenges’, deze reeks van knotsgekke opdrachten leveren ons team “IJskapers” punten op. Zo maken we kans op diverse geldprijzen of gratis deelnames voor volgende edities. Dat geld gaat natuurlijk naar het goede doel zoals beschreven Donaties en Sponsoring, mochten we deze editie winnen.

Naast de opdrachten van de organisatie hebben we, voor onszelf er ook een aantal bedacht waar jullie uit kunnen kiezen als jullie ons steunen door te sponsoren. Benoem dan tijdens het geld overmaken (in het omschrijvingen veld) de uitdaging uit het onderstaande lijstje die je ons graag wil laten uitvoeren. ( wel voor 1 maart 2022). De 3 uitdagingen waar het meeste geld voor is overgemaakt zullen we minimaal aangaan tijdens onze reis en die zullen we vastleggen bij de verslagen d.m.v. een foto of video.

Mocht je nog een leuke suggestie hebben voor een uitdaging die we kunnen aangaan, mail ons d.m.v. onderstaand knop. Dan beoordelen we dat idee en als het een nette uitdaging is, dan nemen we deze op in de lijst zodat mensen er op kunnen “bieden”

Nr. UitdagingOmschrijving van de uitdaging.
0Finishen en weer veilig terug in Nederland komen, dus de Barrel Challenge succesvol afronden.
1Alle leden van het team moeten, wanneer het kan, de nachten doorbrengen in de (dak)tent en/of auto tijdens de reis (hoeft niet allemaal te gelijk).
2Op de foto met de kerstman in Rovaniemi.
3Tot aan de kin in een ijswak ( als dat er niet is in het koude water in het noorden.)
4Vis vangen met wak-vissen en opeten.
5Bij een wildvreemde aanbellen en daar gebruik maken van een Hot-tub of Sauna.
6Sneeuwpop maken en een snowface van jezelf (lookalike).
7Bouw een Iglo.
8Vind BigFoot of het bewijs van zijn bestaan.
9Een foto maken van de big 5 van Scandinavië ( beer, wolf, eland, veelvraat, lynx).
10Iemand van de ijskapers doet de Surströmming Challenge.
11Foto`s maken van het Noorderlicht.