Dag Veertien, Nu doorknallen naar Bergen !
Dag Veertien, Nu doorknallen naar Bergen !

Dag Veertien, Nu doorknallen naar Bergen !

Na de bewogen dag van gisteren heerlijk uitgerust wakker geworden in fantastisch mooi huis! Het enige wat de nachtrust, van drie van ons een beetje verstoord heeft is, Matthijs die twee keer uit bed gevallen is🤦‍♂️. Waarschijnlijk was hij het hoge bed niet meer gewend na een paar nachten op een plat luchtbed doorgebracht te hebben. Na de reparatie van gisteren en een redelijk goede nachtrust kon onze dag niet meer stuk, even flink knallen om wat kilometers goed te maken! ( Bij elkaar ongeveer 680 Km)
We hebben besloten om de route die gepland stond voor gisteren niet in het donker te gaan rijden vanwege de mooie uitzichten en bruggen(Atlanticroad) daardoor moeten we vandaag flink doorkachelen, geen probleem want de auto is gefixt! Hoppa alle tassen in de auto en gaan! Het huisje stond zo ongeveer in de berm van de snelweg vlak voor de eerste brug. Het voornemen was om met de auto te rijden en dan met de drone een filmpje te maken, maar er staat te veel wind en er valt natte sneeuw … zulk slecht weer hebben we de hele reis nog niet gehad,😒 jammer maar het filmen gaat hem niet worden. Om toch een impressie te geven hier een paar foto’s op betere dagen. En een Filmpje vanuit ons ”point of View”


Lekker een klein uurtje aan het rijden, geeft de blinkende bolide ineens weer een piepje😲. Met nog een beetje angst in de benen van het voorvalletje van gisteren, voor de zekerheid maar even een blik onder de motorkap werpen. Het slechte voorgevoel wordt bevestigd, de dynamo zit weer wat gedraaid op de aandrijving. Allard op het zwarte dekentje onder de auto in de natte sneeuw om te kijken of het gelaste onderdeel misschien weer gebroken is, dat was gelukkig niet het geval. Wel was er een bout een stuk uitgelopen die de dynamo aan de onderzijde op zijn plek moet houden. Dit probleem moet gefixt voordat er verder gereden kan worden! Beetje mazzel bij dit probleem was dat er een garage achter het tankstation zat. Matthijs en Stefan hebben gelijk gevraagd of we even wat gereedschap van hen konden gebruiken en of ze binnen misschien wat ruimte hadden zodat we in ieder geval droog wat konden prutsen. De beste man mompelde wat in het Noors waarop wij uit konden maken dat hij even wat administratie af moest maken en vervolgens met ons meeliep de werkplaats in om een plekje aan te wijzen waar de auto kan staan en een gereedschapwagen met inhoud die we gebruiken mogen. 
Pascal en Allard het goede nieuws gebracht, dat we een plek geregeld hadden om te sleutelen! Snel de auto de werkplaats in en hopen dat het probleem snel te verhelpen is zodat we niet teveel tijd verliezen, want de niet gemaakte kilometers van gisteren moeten ook nog ingehaald worden.
Na een uurtje sleutelen hebben we eigenhandig, met vereende krachten dit probleem gelukkig ook weten te tekkelen. 

De garagehouder hartelijk bedankt! Dit keer geen Nederlandse stroopwafels of spritzen uit Utrecht achter kunnen laten omdat we door de voorraad heen zijn🤭, dus opzoek na een alternatief, na wat gerommel achterin de auto zowaar toch wat gevonden! Biertjes van de Grolsch! De beste man nogmaals bedankt en onze rit kon weer verder. 


Wij dachten dat we de sneeuw achter ons gelaten hadden in het noorden en het steeds warmer en zonnig zou worden namate we verder richting het zuiden kwamen. Niets is minder waar, we zijn weer door een wit landschap gereden met besneeuwde gladde wegen.  De mooie route die afgewisseld wordt met: bergpassen, tunnels en andere wegen met scherpe bochten en mooie vergezichten.

Nadat we nog een stuk met de pont meegevaren zijn om een fjord over te steken moeten we nog een stuk rijden na Bergen (marker 31), de eind bestemming van vandaag en de plaatst waar de boot morgen vertrekt voor de overtocht na Denemarken. Onderweg snel een goedkoop Hotel geboekt, omdat we in bergen de tent niet kunnen opzetten. Aangekomen bij CityBox hotel en te hebben ingechecked even een hapje gegeten ( Matthijs zat wat laag in zijn energie en op de bank aan het eettafeltje. Precies op niveau. 🙂 )

Daarna lekker naar bed, behalve Allard, die had zich opgefrist en zich geschoren ( voor de helft)

en wij dachten om te gaan slapen maar, die ging nog ”even” de stad in op zoek naar andere barrelaars, na 40 minuten lopen had hij eindelijk het stekje gevonden.

Weltrusten !

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Eén reactie

  1. Sierk en Seppy

    Wat een reis met hobbels. Maar alles is overwonnen. Wel een prachtige reis. Echt genieten.
    Hoop dat jullie nu zonder rarigheden de reis naar Nederland voort kunnen zetten.
    Liefs van omke Sierk en tante Seppy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *