IJskapers
Het materiaal

Het materiaal

Het primaire middel is de auto waar we mee op reis gaan, dit moet een auto zijn die ouder is dan 20 Jaar . Het is een Landrover Defender waar al wat aan geklust is met een paar steviger banden. De auto heeft al wat kilometers achter de rug en het dieseltje ronkt nog vrolijk verder.

De auto is natuurlijk heel belangrijk maar, er zitten ook een aantal spullen in die ons moeten helpen het leven wat makkelijker te maken. Zoals een omvormer naar 220V en een compressor ( als je een lege band heb ofzo) en een Lier ( ook super praktisch als je vast zit of een van de andere 50 auto’s die meedoen). Maar er is ook een daktent voor 3 personen aanwezig ( dit is een van de uitdagingen, om tijdens de challenge /reis, ondanks de kou daarin te slapen ). En naast een gereedschapskist zal er WD40 + Ductape aanwezig zijn.

Naast de daktent voor 3 personen, komen we nog 1 slaapplek tekort en dat plekje om te slapen vindt plaats op de achterbank. Dat lossen we op met een apart luchtbed, dat er (hopelijk) voor moet zorgen dat je daar nog redelijk comfortabel op kan liggen. Dit is nog niet uitgeprobeerd , maar …. No Guts, no Glory! 😉

Voor het eten is er een gasstelletje en we kopen blikken Ravioli, gehaktballetjes in saté en knakworsten in. En voor de afwisseling instant noodles en nog meer blikvoer. We kleden ons warm en zullen een lekker slaapzak meenemen. Voor de verslagen en filmpjes hebben we onze telefoons en een laptopje, nu maar hopen dat we genoeg bereik zullen hebben.