Dag dertien, de bedoeling was Dombas het werd sleutelen…….
Dag dertien, de bedoeling was Dombas het werd sleutelen…….

Dag dertien, de bedoeling was Dombas het werd sleutelen…….

Wat een mooie tocht over de Atlantic Highway zou worden met als eindbestemming Dombas, werd uiteindelijk een halve dag sleutelen. We reden en zagen een bordje ”Sub Dock” en dat wilde we wel zien , de plaats waar de onderzeeboten lagen in het Dock in een Fjord. Maar tijdens deze korte ”omweg”, klonk er een vreemde piep wat leek op een piepende V-Snaar. Na wat onderzoek van 4 IJskapers onder de motorkap, leek de Dynamo veel speling te hebben waardoor deze wat krom trok door de multiriem. ( dat was onze conclusie)

We waren doorgereden naar een garage die Volvo en Land Rover dealer is, maar die konden ons niet helpen, na wat aandringen van Allard zou er een monteur naar kijken ( thats all.) We hadden pech doordat de ophanging van de dynamo was afgebroken. Blijkbaar was er onderweg een hulp steun los getrild waardoor er uiteindelijk een aluminium steun is gaan scheuren. Het scheelde weinig of de dynamo was door de hele motorkap geslingerd🙈. Nadat we bij een paar bedrijven hebben geïnformeerd bleek er een lange levertijd op het onderdeel te zitten…oftewel 2 tot 3 weken🙈…geen paniek😁. Uiteindelijk zijn we bij *@Tigmek A/S* ( een industrieel plaatwerk bedrijf in kristiansund , Marker 29) zo goed geholpen…ze hebben het onderdeeltje gefabriceerd en het gescheurde aluminium gefixt ( aluminium lassen kan ook niet iedereen). Het onderdeel wat miste had het bedrijf alleen de maten van nodig om het na te maken, dat heeft Matthijs kunnen achterhalen door wat LandRover dealers te bellen in Nederland. De directeur kwam erbij en we werden bijgestaan door een van hun medewerkers ( terwijl ze enorm veel werk hadden) en nu kwam het mooiste, ….Quanta costa…helemaal voor niks…als bijdrage voor het goede doel *@Antonivanleeuwenhoek*. Daarna hebben we alles weer in elkaar gesleuteld en getest…en hoppa…vakwerk👍. We hebben ook nog een pan soep gemaakt op ons gasstel om de innerlijke mens tevreden te houden.

Toen we wilde vertrekken kregen we nog t-shirts, petten en laser gesneden bier openers mee. Ze wilde echt niets hebben, het enige wat we kwijt konden waren de stroopwafels van de Plus Koenders Eibergen. En een sticker van het bedrijf op de auto.

Voor de Techneuten en liefhebbers die willen weten welk onderdeel we miste en wat is gelast, hieronder een tekening van de dynamo, ERR7000 is de steun die miste die de Dynamo fixeert, en ERR6997 was gebroken en is gelast.

Toen kwam de vraag of we al slaapplaats hadden want hij wist anders nog wel een mooi plekje voor ons. En wat voor plek…een 6 persoonshuisje met sauna op 3 km  vanaf de Atlantic Highway met pracht uitzicht op een fjord🤗

Bij Averøy , (Marker 30)

Hieronder een overzicht foto die ook op hun site te vinden is, voor ons was het nacht 🙁

Aangekomen bij *_@atlanterhavsveien Sjøstuer_* kregen we een vriendelijke onthaal van Danielle de eigenaresse. Ook zij werd enthousiast van ons verhaal en gaf ons een giga discount voor de overnachting…als steun voor het goede doel. Maar echt hoor…we zijn zo dankbaar voor alles wat op ons pad komt…wat een geweldige mensen hebben we om ons heen❣️❣️❣️

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *