IJskapers
Info over ons en waarom

Info over ons en waarom

Wij zijn Allard, Matthijs, Stefan en Pascal, die het team IJskapers vormen om doormiddel van iets leuks en uitdagends geld op te halen voor een goed doel. Allen hebben we verschillende achtergronden en kenden elkaar (zo als groep) niet .

Op onze individuele pagina’s in het menu vertellen we wat over onszelf.

Hoe is deze uitdaging en dit idee nu ontstaan? In 2021 had Allard en zijn zwager een You Only Live Once (YOLO) idee om de Noordkaap eens te bezoeken, na aanleiding van een organisatie die de Noordkaap Challenge organiseert. Allard belde Pascal op en legde het idee voor of hij hier ook interesse in had. Dit was de start van dit idee en begin van het avontuur.

Het eerste plan was om in december 2021 de Noordkaap Challenge te doorleven, maar door omstandigheden ging dit niet door. Maar het idee bleef en dat idee werd steeds groter en concreter. Bijvoorbeeld om dit avontuur te verbinden aan onze ambitie om geld op te halen voor een maatschappelijk / goed doel en hoe mensen daar geld voor kunnen doneren. Maar ook het idee voor de mogelijkheid om ons te kunnen sponsoren zodat deze uitdaging mogelijk wordt gemaakt en waar we weer wat tegenover stellen in de vorm van een uitdaging die we uitvoeren tijdens het avontuur of reclame iod.

Het goede doel waarvoor we het geld inzamelen is bestemd voor het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis , hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut. Kijk voor meer informatie op de pagina’s Donaties en Sponsoring hoe je kan doneren voor dit goede doel en/of ons sponsoren.

Waarom nu dit doel? Eigenlijk heel simpel, we kennen allemaal iemand die met deze rot ziekte heeft gevochten of nog vechten en dit gun je niemand! Het komt relatief veel voor in Nederland, op 1 januari 2020 waren er ongeveer 604.000 personen met kanker in Nederland (ongeveer 3,5% van de bevolking) “bron : https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/kanker/cijfers-context/huidige-situatie

Tijdens onze challenge houden we jullie op de hoogte door op de site filmpjes en verslagen te plaatsen bij het menu item “Verslagen” en zullen dit ook visueel maken door cijfers te plaatsen op een kaart ( paarse pointers, zie hieronder). Als je op het cijfer klik zie je het verslag van die plek.

Alle paarse pointers op de kaart met het cijfer 0 zijn de verslagen die te maken hebben met de voorbereidingen. Alle overige paarse pointer met een vervolgnummer geven de route aan, de paarse 1 bijvoorbeeld is de Start / het vertrek.

Als er een cijfer in een groen cirkeltje staat, wil dat zeggen dat er meerdere pointers in dat gebied zijn geplaatst. zoom dan verder in op die plek.

Veel plezier met het volgen van onze challenge!

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.