De Tweede dag, Richting Stockholm
De Tweede dag, Richting Stockholm

De Tweede dag, Richting Stockholm

Wakker geworden om 07:20, met het berichtje van de organisatie dat het vandaag een uitdaging wordt om op tijd bij de ferry te komen in Stockholm.

Door de scheepsomroeper worden we gewekt met de mededeling dat we over een uur aanmeren in Trelleborg Zweden (marker 3 op de kaart). Snel douchen en ontbijten op de Peter Pan van de TT-line. En dan weer in de auto, waarvan het dimlicht nog steeds niet werkt. Maar met een extra opdracht van de organisatie.

Let op: bijgaand blikje Surströmming kopen en voor het einde van de reis nuttigen door 1 van het team. Komt dat even goed uit, dat was nu precies ook de challenge van de ijskapers.

Maar eerst het vertrek uit Trelleborg. Lekker de muziek aan (Abba onder andere om een beetje in de stemming te blijven 😉 )

Na een stuk snelweg, zijn we de plaats Lund in gedoken op zoek naar een COOP (marker 4 op de kaart), er was verteld dat men daar onze stinkvis verkocht. De eerste Coop had het niet , de tweede ook niet. En toen doorgereden naar een Willy’s ( ook een supermarktketen.) ,en……. Daar ook niet. Elke keer werd er verteld dat het seizoen voorbij was. En het niet meer geleverd kon worden. Je zou denken: ”wat kan er nou mis gaan met gefermenteerde haring, dat het overdatum is in blik? Of dat het gaat stinken? ” Dit is nu precies waar de surströmm voor staat.???? Maar blijkbaar eten mensen deze delicatesse en worden er maar een beperkt aantal gefabriceerd rond oktober. Enfin, na zo’n x aantal Km maar weer een supermarkt aangedaan “de City Gross”, dat kan niet fout gaan. Stinkvis in the pocket!!!!, nou …. Nee. weer niet. Maar wel een heerlijk bakkie koffie gedronken daar ( niet uit het koffiemaatje, zie vorig verslag) . Wat zijn die supermarkten daar gigantisch trouwens, net van die Makro’s .

De route werd steeds mooier, omdat we de grote snelwegen vermeden. Maar nu begon de tijd toch echt wel te dringen. Het werd ook steeds kouder en er verscheen steeds meer sneeuw en ijs. We moesten echt om 18:30 in Stockholm zijn, want dan zou de incheck plaats vinden voor de volgende Ferry. Dus we konden geen stop of tegenslag meer veroorloven.

Volgens de navigatie zouden we om 18:11 aankomen. met nog +/- 260 km te gaan. En toen verschenen er bevroren meren met een mooie zon. Dat konden we niet laten schieten en we hebben de auto aan de kant gegooid om even de benen te strekken, te lekken en te drinken en even het meer te bezoeken. Bij Marker 5

Stefan , alvast met een zwemband

Ok dit was de perfecte plek voor het ijswak. Maar die deadline!! toch de keuze gemaakt om het ijswak uit te stellen en door te rijden. Nu zouden we om 18:25 aankomen, ruim op tijd met 5 min speling ;-). Even de toeristische route links laten liggen en Stefan achter het stuur gezet om de snelweg op te vreten. Met nog 130 km te gaan liep de aankomsttijd op naar 17:00 ..HUH hoe kan dat nu. Er was een ongeluk gebeurd vlak voor Stockholm. Het leuke is, je kan ook geen alternatieve route nemen, dat is enorm om. dus fingers crossed, en gaan. Gelukkig liep de tijd weer terug omdat het ongeval was weggehaald en de file langzaam oploste.

Nog maar 1 probleem, onze verlichting….. Het dimlicht deed het niet maar groot licht wel (we vermoeden de schakelaar) maar het werd al snel donker. om 17;45 was het al donker. Dus zijn we even gestopt om het grootlicht af te plakken zodat we standaard met grootlicht konden rijden.

Precies om 18:30 kwamen we aan en nog geen 3 minuten later begon het inchekken. (Marker 6)

De boot kwam toen ook aan , wat een enorm schip was dat. En met het onboarden werd het verlichtings probleem groter. Het grote licht had ook de pijp aan Maarten gegeven….. Zucht. Problemen voor morgen, nu eerst aan boord en eten! Bleek de auto 5 cm te hoog, we hebben de banden leeg laten lopen om te voorkomen dat we de sprinklers eraf reden. Ach, je maakt wat mee zo.

Na onze inwijding van de kleine warme hut voor 4 personen, hebben we een heerlijk diner genuttigd . Dit was echt super, met enorme keuzes. Tijdens het eten vertrok de boot richting Turku in Finland waar we maandagochtend aankomen.

Met zijn vieren zijn we nog de bar ingedoken en het entertainment bekeken aan boord, ook dat was prima vermaak.Nu slapen en morgen weer verder!

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *